nga historia e letrsis ka qen e dmshme pr t dyja. KRITIKA LETRARE Si pjes e shkencs s letrsis pranohet edhe kritika letrare. Themelimi i kritiks shqipe lidhet me traktatin teorik Kohtore e letrave shqipe t Faik Konics dhe revists s tij Albania, ku bn dallimin ndrmjet